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Will the MINISTER OF URBAN DEVELOPMENT be pleased to refer to answer to
Unstarred Question No.1034 given in Rajya Sabha on 17 July, 2014 and state:

  
(a) whether the Ministry has issued notification regarding land pooling policy to
be applied in Zones J to L, N & P(I&II) for planned development of Delhi on
05.09.2013 ;

 (b) whether all the zones notified vide above Notification are being considered
for land pooling policy including the unaquired land in Zone P-I;

 (c) whether Government would operationalise the land pooling policy in all the
zones simultaneously including Zone P-I to avoid any kind of disparity between
zones, if any; and

 (d) whether regulations for the same would be finalized and notified soon to
avoid delay in commencement of planned residential projects in the capital and
to discourage unauthorized development ?

 ANSWER
THE MINISTER OF URBAN DEVELOPMENT

 (SHRI M. VENKAIAH NAIDU)
  

(a): : Yes, Sir.
 (b): No, Sir. Land pooling policy will be applicable in all the urbanizable zones

except zone P-I.
 (c): This issue will be considered at the time of finalization of detailed procedure

for the purpose of land pooling policy. 
 (d): : The notification of the Regulations for operationalization of land pooling

policy under Section 57 of Delhi Development Act, 1957 shall be published in
accordance with laid down procedures. 
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